НОВИНИ

Испания премахва почти всички Covid ограничения

испания премахва почти всички covid ограничения
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:06, 04.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

От днес регионът на Мадрид премахва и последните ограничения, които бяха въведени по време на пандемията. Това стана, след като в Испания беше отчетено излизане от петата вълна и регистрирана кумулативна честота от 58 случая на 100 000 жители.

Единствено във възрастовата група под 12 години все още остават над 100 случая на 100 000 жители, но с напредването на процеса на ваксинация, здравните власти са убедени, че ще овладеят заболеваемостта. Близо 78% от цялото население на Испания вече е напълно ваксинирано, което позволява и отпускането на мерките, отбелязват правителствени източници.

В Мадрид регионалният премиер Изабел Диас Аюсо обяви, че баровете, ресторантите и дискотеките от 4 октомври нямат ограничения в капацитета си и работното време.

Разхлабват се мерките и в старческите домове, където вече ще е разрешен физически контакт между възрастните хора и техните семейства.

Подобряващата се епидемична обстановка е причина за отпадането на ограниченията във всички автономни региони, като затова те, заедно с централното Министерство на здравеопазването, приеха единодушно решение да разрешат на клубовете отново да продават билети за 100% от капацитета на футболните стадиони и за 80% за баскетболните мачове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кикбоксьорите от "Шуменска крепост" са отборни победители на държавното
Кикбоксьорите от "Шуменска крепост" са отборни победители на държавното
Случаят на Хосе Кордоба от Левски е отнесен до ФИФА
Случаят на Хосе Кордоба от Левски е отнесен до ФИФА