НОВИНИ

Джокович обмисля да пропусне US Open

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
10:49, 10.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Голям шлем
джокович обмисля пропусне open

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович обмисля да пропусне Откритото първенство на САЩ, ако то въобще се състои, а вместо това да се завърне към състезанията на червено през септември преди пренасрочения "Ролан Гарос".

Сърбинът смята, че наложените ограничения за турнира от Големия шлем в Ню Йорк заради пандемията от COVID-19 ще го направят почти невъзможен.

Новак Джокович - тенисист: Повечето от играчите, с които разговарях, са доста негативно настроени за възможността да отидат там. При мен, както нещата стоят в момента, най-вероятно сезонът ще продължи на червено в началото на септември.

Кампанията в тениса беше прекъсната през март заради разпространението на COVID-19, като всички турнири са отложени поне до края на юли.

Това включваше "Ролан Гарос", който беше отложен за края на септември, както и Уимбълдън, който пък беше отменен за първи път от 1945 година.

Организаторите на US Open се очаква да вземат решение за евентуалното провеждане на надпреварата най-рано през следващата седмица.

Мачовете от основната схема на "Флашинг Медоус" трябва да започнат по програма на 31 август.

Предвижданите мерки в Ню Йорк, които включват 14-дневна карантина за тенисистите извън САЩ, ограничен достъп до кортовете, което означава и намалени възможности за тренировки, ограничение за придвижването в града и избора на определени хотели, както и разрешаването на само един член от екипите на тенисистите да присъства на мачовете, са неприемливи за Джокович.

Новак Джокович - тенисист: Това са наистина екстремни условия за игра. Не мисля, че са приемливи.


Новак Джокович посрещна вчера Григор Димитров в Белград, който пристигна за организирания от сърбина турнир "Адриа тур" на 13 и 14 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са новите мерки за удължената извънредна епидемична обстановка?
Какви са новите мерки за удължената извънредна епидемична обстановка?
Окончателно решиха: 9% ДДС за ресторанти, бебешки храни, пелени и книги
Окончателно решиха: 9% ДДС за ресторанти, бебешки храни, пелени и книги