НОВИНИ

Канабис за над 1 млн. лева задържаха митнически служители на "Калотина"

канабис млн лева задържаха митнически служители калотина
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 15.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 73 кг канабис задържаха митнически служители на пункт "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници". Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 1,15 млн. лева.

Около 2.00 ч. на 14 август на граничния пункт от Сърбия е пристигнала товарна композиция - влекач със закачено полуремарке, с турски регистрационни номера. Водачът представил документи за превоз на двигатели за автомобили, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. Извършена е и физическа проверка, при която митническите служители са намерили 10 найлонови чувала, пълни с пакети, съдържащи суха тревиста маса. При извършения полеви наркотест е установено, че съдържанието реагира на канабис.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на водача на превозното средство - гражданин на Турция на 31 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотично вещество през страната. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 150 000 лева.

Окръжна прокуратура - София е уведомена от Централно митническо управление - София относно образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от Наказателния кодекс - незаконно пренасяне на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, а наблюдаващият прокурор ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камъкът в центъра на Стоунхендж е донесен от Шотландия, а не от Уелс, показва ново проучване
Камъкът в центъра на Стоунхендж е донесен от Шотландия, а не от Уелс, показва ново проучване