НОВИНИ

Каролина постигна седма поредна победа в НХЛ, Рейнджърс спечели дербито на Ню Йорк

НХЛ
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:53, 23.12.2022
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Джейкъб Славин вкара в 23-ата секунда на продължението, а Каролина постигна седма поредна победа след 4:3 над домакина Питсбърг. Така гостите, които са лидери в Столичната дивизия, изравниха клубния рекорд с 13 поредни срещи без поражение в редовното време. Мартин Нечас, Джейлън Чатфийлд и Джордън Стаал също вкараха, а Анти Раанта направи 24 спасявания.

Сидни Кросби, Брок МакГин и Брайън Ръст се разписаха за Питсбърг, а Тристан Джари парира 32 шайби.

Ерик Карлсон се отличи с гол и три асистенции при успеха на Сан Хосе над гостуващия Минесота с 5:2 Карлсон за четвърти път през сезона записа четири точки в един мач. Той е лидер сред защитниците с 46 пункта.

Маркус Йохансон вкара в 2:04 минута на продължението и донесе победата на Вашингтон над Отава с 3:2. Алекс Овечкин, който даде две асистенции, регистрира шест точни удара и с 6211 в кариерата си измести от първото място в класацията Рей Бърк (6209). Руснакът остана с 800 попадения, на едно от втория във вечната ранглиста Горди Хоу. Евгени Кузнецов се отличи с гол и асистенция за столичани, които спечелиха за осми път в девет мача.

Елиас Петерсон записа пет точки и вкара победната дузпа за успеха с 6:5 на Ванкувър над гостуващия Сиатъл. Петерсон изпъкна с два гола и три асистенции в редовното време, а Андрей Кузменко допринесе с попадение и две асистенции.

Адриан Кемпе реализира в 3:22 минута на продължението, а Лос Анджелис спечели с 3:2 срещу гостуващия Калгари, за да запише четвърта поредна победа.

Вилям Ниландер записа попадение и две асистенции и помогна на Торонто да победи гостуващия Филаделфия с 4:3. Мач Марнър допринесе с гол и асистенция.

Лидерът в лигата Бостън навакса два гола пасив и надделя над гостуващия Уинипег с 3:2. Ник Фолиньо вкара победния гол 8:52 минути преди края, а преди това даде и асистенция. Давид Пастрънак също завърши с гол и асистенция, а постигна записа 18-и успех в 20 домакинства в кампанията.

Рейнджърс вкара три безответни гола в третия период и спечели дербито на Ню Йорк с 5:3 срещу Айлъндърс, с което прекъсна серията си от пет поредни домакински загуби от градския съперник. Артьоми Панарин, Жулиан Готие, Баркли Гуудроу, Каапо Како и Винсънт Трочек се разписаха за осмия успех в последните девет мача на тима. Гуудроу добави и две асистенции.

Матю Барзал и Александър Романов завършиха с по гол и асистенция, а Иля Сорокин отрази 29 шайби, но Айлъндърс не успя да спечели, въпреки че на три пъти повеждаше в резултата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маркиньос и Неймар започнаха тренировки с ПСЖ
Маркиньос и Неймар започнаха тренировки с ПСЖ
Волейболните национали на България до 17 години ще играят две контроли срещу Франция
Волейболните национали на България до 17 години ще играят две контроли срещу Франция