НОВИНИ

Каспер Хюлманд: Вълшебна вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:23, 22.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
каспер хюлманд вълшебна вечер
Слушай новината

Националният селекционер на Дания Каспер Хюлманд напълно заслужено беше повече от доволен след разгромния успех с 4:1 срещу Русия, който изпрати "червения динамит" към 1/8 финалите на УЕФА ЕВРО 2020.

По този начин Хюлманд изпълни обещанието си, че за Дания първенството започва именно с мача срещу Сборная.

"Каква вечер, какъв мач! Надявахме се, че ще е вълшебна и точно така и стана. Благодаря на всички за подкрепата, която ни оказваха. Не очаквах, че ще бъде толкова силна. Това означава много за нас, повлия ни силно. Приятелството, отборния дух. Просто е потресаващо как футболистите се бореха и си помагаха един на друг. Изиграхме и трите мача на много високо ниво и заслужавахме да продължим. Не мога все още да си представя как играчите преодоляха това, което се случи в първия мач", започна специалистът.

49-годишният селекционер благодари и на всички повече от 20 000 хиляди фенове по трибуните, които не спряха да подкрепят футболистите през целия турнир.

"Голямо благодаря на цялата страна за подкрепата. Надявам се да продължим да даряваме Дания с такива страхотни емоции. При отмененият гол на Белгия започнахме малко да нервничим, но след това овладяхме ситуацията. Бяхме готови да се борим до последно", добави Хюлманд.

Сега за датчаните предстои пътуване до Амстердам, където им предстои мач срещу Уелс на "Йохан Кройф Арена". Двубоят ще открие програмата в 1/8 финалите на УЕФА ЕВРО 2020 и ще се проведе на 26 юни от 19 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват лятна сцена на Панчаревското езеро за фестивала "Музи на водата"
Откриват лятна сцена на Панчаревското езеро за фестивала "Музи на водата"
Кристиан Ериксен поздрави съотборниците си за класирането
Кристиан Ериксен поздрави съотборниците си за класирането