НОВИНИ

Каспер Рууд отново мина през Руне за място в полуфиналите на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:11, 08.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
каспер рууд отново мина руне полуфиналите ролан гарос
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №4 Каспер Рууд се класира за полуфиналите на тазгодишния Ролан Гарос, след като елиминира в четири сета 6-ата ракета в света Холгер Руне.

Рууд се наложи с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 за 2 часа и 47 минути игра на централния корт "Филип Шатрие" и по този начин за втора поредна година надигра своя датски съперник в четвъртфиналите на турнира във френската столица.

Норвежецът започна двубоя много силно и в първите два сета отпусна само три гейма на своя съперник, печелейки ги за малко повече от един час на корта.

В третата част Руне обаче се посъбуди и ранен пробив му позволи да затвори сета с 6:3, но до обрат така и не се стигне, тъй като Каспер Рууд взе следващата част с 6:3, слагайки точка на спора.

"Много съм облекчен. Опитах се да изиграя мача без напрежение, но това не е лесно. Когато си на корта за важен двубой срещу Холгер никога не е лесно. Той е много агресивен. За щастие в първите два сета сякаш не се чувстваше добре на корта, правеше много грешки, което ми даде доста лесни точки. Това определено помогна за нервите, но той се върна в третия сет, а след това в четвъртия имах късмета да направя ранен пробив и след това запазих предимството си", коментира след успеха си Каспер Рууд, който е устремен към своя втори пореден финал на Ролан Гарос.

В полуфиналите норвежецът го очаква мач срещу поставения под №22 в основната схема Александър Зверев, който по-рано в рамките на вчерашния ден победи в четири сета аржентинеца Томас Мартин Ечевери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 нови случая на COVID-19 за денонощието
60 нови случая на COVID-19 за денонощието
Ивайло Вълчев: Никой не е разговарял с нас за конституционна реформа
Ивайло Вълчев: Никой не е разговарял с нас за конституционна реформа