НОВИНИ

Кирил Петков: Очакваме 4 вицепремиери и 2 нови министерства

кирил петков очакваме вицепремиери министерства
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 06.12.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

"Снощи в полунощ изпратихме коалиционното споразумение, в което направихме предложение и за разпределяне на министерствата. Очакваме 4 вицепремиери и 2 нови министерства. Очакваме отговор от коалиционните партньори дали имат същите виждания като нас, няма да обявя имената, нека видим тяхната реакция, квотното разпределение е много близко до депутатите в Народното събрание", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след консултациите при президента Румен Радев.

"Ние гледаме най-функционално да се разпределят нещата, не чрез партийни квоти или партийни разпределения, най-важно е тази структура на Министерския съвет да бъде максимално работеща", подчерта лидерът на "Продължаваме промяната".

По думите му със сигурност мандатът на ПП ще бъде връчен тази седмица.

"Ако имаме одобрение, ще обявим веднага структурата на Министерския съвет. Нямаме разделение на политики с червени линии, има теми, по които има различни гледни точки, като целта е по тях да се вземе най-правилното решение чрез анализ. Максимално осигурителният праг трябва да бъде актуализиран със средната работна заплата. Министерството на икономиката плюс едно-две държавни предприятия ще бъде разделено на две, така че да има едно министерство, което ще бъде на иновациите и растежа, а другото на държавните предприятия", допълни Кирил Петков.

Според него тази промяна ще бъде по-ефективна.

В началото на консултациите Кирил Петков изрази надежда в най-близко време да бъде представен проект за кабинет.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джервонта Дейвис защити титлата си на световен шампион в WBA
Джервонта Дейвис защити титлата си на световен шампион в WBA
На Никулден Бургас чества своя празник
На Никулден Бургас чества своя празник