НОВИНИ

Магичен момент на „Уембли“, фенове и отбор запяха заедно

магичен момент bdquoуемблиldquo фенове отбор запяха заедно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 08.07.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Английските фенове и футболистите от националния отбор се превърнаха в едно. Сляха се заедно в мелодията на емблематична песен от 60-те години. Емоционалният момент се случи веднага след края на полуфиналния сблъсък на „Уембли“ с Дания. „Трите лъва“ се класираха за първи път на финал на Европейско първенство, след като победиха с 2:1 след продължения.

След последния съдийски сигнал групата от 26 играчи и треньорският щаб запяха заедно с привържениците песента на Нийл Даймънд „Sweet Caroline“ („Сладка Карълайн“).

Капитанът на тима Хари Кейн предвождаше съотборниците си за почетна обиколка преди да запеят с цяло гърло парчето. Песента се превърна в своеобразен химн за английските привърженици през настоящото лято на Евро 2020.

Звукът може да си съперничи само с оглушителния рефрен за „It's coming home” (“Идва си у дома“).

Хитът на Нийл Даймънд „Sweet Caroline“ от 1969 година беше запят с цяло гърло след успеха с 2:0 над Германия миналата седмица. Парчето прозвуча от тонколоните на „Уембли“ и бе подета от привържениците.

Но как една американска песен от 60-те години се превърна в любима на цяла Англия?

В действителност „Sweet Caroline“ има дълга история и тясна връзка със спорта, особено в САЩ. Бейзболният отбор на Бостън Ред Сокс използва песента при всеки домакински мач – традиция, датираща от 1997 година.

Според информациите диджеят на стадиона първо е пуснал песента в чест на новородено момиченце на име Карълайн, дъщеря на член от щаба.

„Sweet Caroline“ се пее и в чест на отбора по американски футбол Каролина Пантърс.

Във Великобритания песента е популярна сред феновете на футболните тимове на Астън Вила и Челси, които често я пускат на своите стадиони след победи.

Английските фенове на крикета я пеят по трибуните, а понякога може да бъде чута и на боксови гала вечери.

Диджеят на „Уембли“ Тони Пари взе решение да използва „Sweet Caroline“ след победата над Германия, а това се хареса много на привържениците на „трите лъва“.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестеров е 1/8-финалист на двойки при юношите на "Уимбълдън"
Нестеров е 1/8-финалист на двойки при юношите на "Уимбълдън"
Шестгодишно дете почина, след като беше блъснато от кола в Симеоновград
Шестгодишно дете почина, след като беше блъснато от кола в Симеоновград