НОВИНИ

Марек с изненадата на кръга след победа над Монтана

ВК Марек
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 16.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) сътвориха изненадата на кръга и прекъснаха негативната си серия в Супер Волейлигата.

Воденият от Найден Найденов тим надигра като домакин Монтана с 3:0 (25:14, 25:23, 26:24) в среща от 15-и кръг на първенството.

Дупничани записаха успеха след пет поредни поражения в предходните кръгове.

Марек е 11-и в таблицата с 9 точки (3 победи, 12 загуби), монтанчани са седми с 25 точки (9 победи, 6 загуби).

Двубоят стартира със солидна преднина за дупничани - 8:2, които останаха доминиращи. Момчетата на Найден Найденов не оставиха шанс на съперника и го оставиха на едва 14 точки.

Във втората част Монтана поведе, като темпото се запази до 8:6. Впоследствие играта продължи равностойно, след 13-ата точка гостите отново взеха превес. Постепенно домакините си върнаха водачеството и измъкнаха гейма с минимална преднина.

Третият гейм тръгна коренно различно - 5:1 за тима от Северозапада. В средата на гейма (12:5) Марек успя да съкрати част от дистанцията, но не можа да направи нещо повече. В ключовите моменти дупничани влязоха в серия и от 12:19 стигнаха до 19:20, като се възползваха и от грешките на противника. До края гостуващият тим успяваше да се откъсне, но биваше настигнат от Марек, грешките и от двете страни зачестиха. Резултатът бе изравнен (23:23), след което имаше битка от двете страни на мрежата.

Най-резултатни бяха Мохамед Геруаш и Иван Тасев с по 15 точки (1 ас) (3 аса, 1 блокада). Тасев бе отличен и за MVP на мача. Любчо Янков приключи с 9 точки (3 блокади). За съперника Димитър Калчев бе над всички с 16 точки (3 аса, 1 блокада), Мартин Кръстев добави 10 точки (1 ас, 3 блокади).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на икономиката: Ще има спад в цените на храните
Министърът на икономиката: Ще има спад в цените на храните
Иван Демерджиев: Изпращаме 4,5 тона помощи за Сирия
Иван Демерджиев: Изпращаме 4,5 тона помощи за Сирия