НОВИНИ

Много ветровито и дъждовно днес

ветровито дъждовно
bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 06.05.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Максималните температури ще бъдат по-ниски от обичайните, в по-голямата част от страната от 15° до 20°,в София – 14°. Очакват се почти повсеместни валежи, на места придружени от гръмотевици. В часовете около обяд от северозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да намалява, но в крайните североизточни и югоизточни райони ще продължи да вали през по-голямата част на деня. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви, със скорост до около 80 – 90 км/ч, е обявено в по-голямата част от страната, с изключение на южните и източни райони.

Ветровито ще бъде и в планините със силен, по билата и върховете – бурен вятър, също от запад-северозапад. И там ще вали, като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1700 метра.

В четвъртък температурите ще останат без промяна. Ще се задържи ветровито, но валежите ще спират. Слаби превалявания не са изключени и в петък, в Източна България. През следващите дни ще пребладава слънчево време и след същественото захлаждане днес, температурите ще се повишват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигнаха КПП-тата на входовете и изходите на областните градове
Вдигнаха КПП-тата на входовете и изходите на областните градове
Честит Гергьовден!
Честит Гергьовден!