НОВИНИ

Над 1100 души се ваксинираха през почивните дни в парковете в София

опашки голям интерес ваксиниране парковете
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 06.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

692-ма столичани се ваксинираха само днес на четирите мобилни пункта. За двата почивни дни са направени ваксини на 1106 души в мобилните пунктове в парковете Борисова градина, Южен парк, Северен парк в ж.к. "Надежда" 4 и на паркинга в квартал "Красна поляна" при хранителния магазин на бул. "Възкресение".

Мобилните пунктове работят от 9.00 до 16.00 часа. Гражданите могат да избират между векторна и РНК – ваксина. Предвижда се да има изнесени пунктове и следващата събота и неделя – 12 и 13 юни.

Миналият уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичната регионална здравна инспекция.

Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община, а ваксините се поставят от лекари от общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11 ДКЦ.

През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има "зелени коридори". Имунизацията там става след предварително записване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отказването е факт! Федерер приключи с Ролан Гарос
Отказването е факт! Федерер приключи с Ролан Гарос
Янислав Герчев остана седми на световното в Будапеща
Янислав Герчев остана седми на световното в Будапеща