НОВИНИ

Никол Тодорова: Предпочитам да изпитвам удоволствие от гимнастиката

Никол Тодорова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 23.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Младата и талантлива състезателка по художествена гимнастика Никол Тодорова е избрала пътя да върви към големите върхове чрез своя клуб „Авангард“.

Близката ѝ връзка с треньора Николай Боев ѝ помага много повече да се развива, независимо че е имала възможност да води централизирана подготовка заедно с националния отбор при девойките.

„Предпочитам да си бъда с него, да изпитвам удоволствие докато тренирам художествена гимнастика и да мога да постигам още по-високи върхове, въпреки че ще бъде по-трудно. Искам да отида на Световното първенство, мечтая за Олимпиада“, сподели Никол Тодорова в рубриката „Аз съм“ по БНТ 3.

Заедно със своя треньор Николай Боев продължават да отработват съчетанията и да преследват общите си мечти – големи състезания и покорени върхове.

„В началото ни беше трудно да се опознаем с него, но вече сме като едно. Харесва ми, че той обяснява всичко, което не се получава. Обяснява го по всякакви начини, докато не го разбера“, каза още медалистката от турнири при девойките.

Какво ѝ е най-трудно по време на усърдните тренировки?

„Има и трудни, и не толкова трудни неща в художествената гимнастика. Най-трудно ми е когато съм изморена да успея да се събера. Нямам любимо съчетание, всяко е различно от другото, нямам и любим уред. Сега се готвя за още състезания, за да мога да си доизработя съчетанията си“, каза още Никол Тодорова за БНТ 3.

Още за 14-годишната гимнастичка можете да видите във видеото.

Автор: Моника Симеонова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър проф. Асена Сербезова беше избрана за вицепрезидент на 75-та сесия на Световната здравна асамблея
Здравният министър проф. Асена Сербезова беше избрана за вицепрезидент на 75-та сесия на Световната здравна асамблея
Паркинг с 310 места ще бъде изграден в район „Надежда“
Паркинг с 310 места ще бъде изграден в район „Надежда“