НОВИНИ

Никола Лютов е новият зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община

никола лютов новият зам кмет правни административни въпроси столичната община
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 19.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Никола Лютов е назначен за зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община. Той ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси.

"Направление "Правен и административен контрол" заема ключово място в процеса по изграждането на доверие към общината. Работата на СО трябва да отговаря на високите обществени очаквания за прозрачност и справедливо управление на обществен ресурс. Визията ни за развитие на правната и административната дейност има силен антикорупционен фокус. Планираме да създадем ново звено, което да има една единствена цел - антикорупция.

Юридическите структури на Столичната община, със своя голям екип и досег до множество сфери на правото, имат и огромен потенциал да се превърнат в място за обучаване и развитие на правен талант и това ще бъде още един важен фокус на нашето управление. Желанието ни е СО да привлича млади, енергични и компетентни юристи, които обичат това, което правят и искат да се развиват кариерно", коментира Лютов.

Никола Лютов се дипломира като бакалавър по право в Лондон, специализира Международно бизнес право в Атина и завършва магистратура по Финансово право в Чикаго с фокус върху корпоративна и банкова несъстоятелност и преструктуриране.

Придобива правен опит в световни лидери в индустрията като KPMG, Deloitte и CMS Cameron McKenna. Работи като консултант на частна практика в сферата на финансовото право, несъстоятелността, преструктуриранията и управлението на инвестиционни активи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС реши: Служебен премиер ще се избира между списък от хора, без председателя на ВКС
НС реши: Служебен премиер ще се избира между списък от хора, без председателя на ВКС
Прокуратурата: Самоделно взривно устройство е поставено до колата на Гешев през май
Прокуратурата: Самоделно взривно устройство е поставено до колата на Гешев през май