НОВИНИ

Никола Йокич: Щастлив съм, в Денвър всички имаме заслуга за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:42, 13.06.2023
Чете се за: 04:55 мин.
Спорт
никола йокич щастлив съм денвър всички имаме заслуга титлата

Звездата на баскетболния Денвър Нъгетс Никола Йокич беше повече от щастлив, след като той и неговият тим триумфираха с титлата в НБА след успех във финалната серия на сезон 2022/23 с 4-1 победи срещу Маями Хийт.

Нъгетс подпечатаха своя триумф рано тази сутрин българско време, надигравайки своя съперник с 94:89, а след срещата Йокич призна, че пътят до титлата е бил наистина дълъг, но това вече няма назначение и допълни, че всички в състава имат принос за това постижение.

"Щастлив съм за ДеАндре Джордън, Джеф Грийн, Иш Смит, за Майки Портър Джуниър, който претърпя три операции, за Джамал Мъри, за Кентъвиъс Колдуел-Поуп, който ни донесе шампионски опит, след като триумфира с Лейкърс през 2020", започна сърбинът, който бе избран и за най-полезен играч във финалите срещу "горещите".

"Беше дълъг път. 41-ви избор, но това няма значение сега. В Денвър всички имаме заслуга, има играчи, които дори не са били избрани в драфта, но също имат принос за титлата", допълни двукратният MVP в НБА през 2021 и 2022 година.

Йокич, който се присъедини към Денвър на старта на сезон 2015/16 сподели още, че е имал надежда, че тимът може да постигне нещо през тази кампания и допълни, че предишните провали на Нъгетс в плейофите са им помогнали по пътя им до историческата първа титла за отбора в НБА през тази година.

"Не мисля за следващата година. Ще поискам от треньора да ми даде няколко седмици повече почивка, за да бъда готов за другия сезон. Това беше шега. При нас няма титуляри, а цял отбор и така беше от първия стаж в Сан Диего. Усетих различна енергия. Не съм оптимист по принцип, но имах надежда, че можем да направим нещо", коментира сърбинът.

"Пристигнах тук на 20 години, Джамал - на 20-21. За да успееш, трябва да имаш ядро, но да минат няколко години. Първо си лош, след това ставаш добър, но дори и добър, трябва да се провалиш, за да разбереш по-добре нещата. Опитът е не това, което се е случило, а как ще го използваш в бъдеще. Ние се проваляхме в първия или втория кръг в плейофите. Дори не помня точно. Но това е процес, етапи, които трябва да преминеш", допълни 28-годишният баскетболист.

Звездата на Нъгетс призна, че няма да може да присъства на празненствата за титлата в Денвър, тъй като ще се прибере в родната си Сърбия: "Кога ще празнуваме в града? В четвъртък? О, аз няма да присъствам, трябва да се прибера вкъщи".

Накрая на пресконференцията Йокич изпадна и в един забавен момент, когато бе запитан дали Новак Джокович го е поздравил за триумфа му в НБА. Преди няколко седмици баскетболистът в интервю призна, че по никакъв начин не може да се сравнява с постигнатото от неговия сънародник в тениса.

"Това е голяма година за Сърбия. Всъщност сега ще видя дали Новак Джокович ми е писал. О, боже. Колко съобщения съм получил. Ще си изключа телефона", завърши Никола Йокич на фона на смеха на журналистите в залата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков възложи на областните управители да вземат спешни мерки срещу наводнения
Денков възложи на областните управители да вземат спешни мерки срещу наводнения
113 български кикбоксьори заминават за Световната купа в Унгария
113 български кикбоксьори заминават за Световната купа в Унгария