НОВИНИ

Новак Джокович: Невероятно горд съм, че стигнах до още един финал

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:23, 09.06.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
новак джокович невероятно съм горд стигнах един финал
Слушай новината

Сърбинът Новак Джокович сподели, че е горд от постижението си, след като се класира за своя рекорден 34-и финал в турнирите от Големия шлем, побеждавайки световния №1 Карлос Алкарас в полуфиналите на Ролан Гарос.

Джокович се наложи в четири сета, но за съжаление, след първите два неговият испански опонент не беше в състояние да му се противопостави заради крампи.

"Първо и най-вече трябва да кажа, че Карлос няма късмет. На това ниво последното нещо, което искате, са крампи. Съчувствам му, съжалявам и се надявам да се възстанови и да се върне много скоро. Казах му на мрежата, че той си знае колко е млад. Сигурен съм, че ще спечели този турнир много, много пъти. Той е невероятен играч. Очевидно е трудно за него да не може да осъзнае дали трябва да завърши мача, но браво за борбеността", започна Ноле след успеха.

36-годишният тенисист, който в неделя може да стане еднолично най-успешния играч в историята в надпреварите от Шлема, допълни още, че определено на моменти не се е чувствал достатъчно свеж на корта и призна, че към края на втория сет Карлос Алкарас е бил по-добрия на корта.

"Към края на втория сет изобщо не се чувствах свеж. Изправихме се един срещу друг и тогава се случи това нещо, сякаш излязох от ритъма на мача. Просто се опитах да остана концентриран. Видях, че той се бори, но не исках да мисля твърде много какво се случва от другата страна на мрежата. Невероятно съм горд, че стигнах до още един финал", сподели двукратния шампион в Париж.

"Мисля, че и двамата бяхме на физическия лимит, честно казано, към края на втория сет. Не беше никак лесно да поддържам тази интензивност, но нямах избор, защото Карлос ме притискаше и предизвикваше. Към края на втория сет той беше по-добрият играч. Трябваше да бъда агресивен, да атакувам топката рано, иначе той щеше да бъде агресивният. Той е много бърз, много динамичен, така че трябваше не само да се справям с това, но и да го правя възможно най-добре , което беше много изтощително", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Якоб Ингербритсен подобри световния рекорд в бягането на две мили
Якоб Ингербритсен подобри световния рекорд в бягането на две мили
Хосеп Гуардиола: По време на целия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре
Хосеп Гуардиола: По време на целия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре