НОВИНИ

Нови случаи на коронавирус, отменят се масови прояви

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:08, 28.02.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Сигурност и правосъдие

В световен план разпространението на коронавируса расте, заявиха от Световната здравна организация.Обхванати са най-малко 50 страни. За първи случаи съобщиха Мексико, Нигерия, Литва, Азербайджан, Беларус. Папа Франциск отмени официалните аудиенции, но продължава работните срещи. Ситуацията се доближава до пандемия, смята генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. Коронавирусът удари борсите - предизвика най-големият седмичен спад от 2008-ма година насам.

39-годишна жена, завърнала се от Италия, е първият случай на коронавирус в Литва.

И двата случая в Нидерландия са на хора, прeбивавали в Северна Италия.

В Северна Ирландия и Уелс бяха регистрирани първите Ковид-19. И тук пациентите са пребивавали в Италия. Двама други в Англия са били в Иран. Пациентът в Нигерия е италианец.

Според италиански учени от специализирана болница в Милано, епидемията в Италия не е скорошна. Вирусът е циркулирал незабелязан няколко седмици, преди да се проявят първите случаи.

В Румъния вече има 3 случая на коронавирус на върнали се от Италия. Румънският патриарх разреши временно да не се целуват иконите в църквите. Вярващите, които в страната са 86 процента, могат да си носят лъжица от вкъщи, за да вземат причастие или да използват пластмасова.

Група от 130 душ,и сред тях и трима българи, напусна хотел в Тенерифе, където бяха под карантина от четири дни.

Според германските власти, новите случаи в западната и южната част на страната говорят, че болестта преминава в нова фаза.

Йенс Спан - министър на здравеопазването на Германия: При съмнение е по-добре да се направят повече тестове. Парите не може да са причина да не се прави това. Здравните застраховки ще трябва да покрият разходите, ако докторите смятат, че изследването е необходимо.

Швейцария отмени прочутото автомобилно изложение в Женева.

Европейските стокови борси белязаха отново спад от 3 до 5 процента, най-големият седмичен спад от кризата през 2008-ма насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спокойна е ситуацията на българо-турската граница
Спокойна е ситуацията на българо-турската граница
Учени откриха най-голямото изригване във Вселената след Големия взрив
Учени откриха най-голямото изригване във Вселената след Големия взрив