Обявиха четиридневен полицейски час в цяла Турция

от БНТ , Източник: БГНЕС
12:09, 22.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
обявиха четиридневен полицейски час цяла турция
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Турция обяви национален полицейски час като мярка за спиране разпространението на COVID-19, съобщи Анадолската агенция. Четиридневният полицейски час започва от 19.00 ч. днес и ще продължи до 5.00 ч. на 26 април.

По време на полицейския час гражданите ще имат право да излизат навън в интервала между 10.00 и 17.00 ч. за пазаруване на храна, посещение в аптека или при лекар и за разхождане на домашни любимци.

Затварянето обхваща Деня на независимостта, Деня на детето и уикенда, гласи циркулярно писмо на Министерството на вътрешните работи.

За да се предотврати разпространението на коронавируса, няма да се провеждат големи събирания за отбелязване на националния празник, с изключение на официалната церемония по полагане на венци. Вместо това ще се проведат някои мероприятия и онлайн събития.

Всяка година на 23 април Турция отбелязва събирането на турското Велико народно събрание, проведено за първи път през 1920 г. Също така, всяка година в Деня на детето има различни събития на стадионите и по улиците в страната.

Заради увеличаващия се брой смъртни случаи в страната са в сила специални мерки за първите две седмици от свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Полицейският час в делнични дни вече започва в 19.00 ч. и продължава до 05.00 ч. Забранени са междуградските пътувания, освен при спешни случаи. Полицейският час през уикенда продължава и във високорисковите градове.

Кафенетата и ресторантите предлагат само услуги за доставка и вземане на храна и напитки за вкъщи, а сватбените зали, спортните центрове и игровите зали ще останат затворени до края на Рамазан.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тераса без дъно виси над тротоар на оживена улица в Благоевград
Тераса без дъно виси над тротоар на оживена улица в Благоевград
България започва днес участието си на Европейското по спортна гимнастика
България започва днес участието си на Европейското по спортна гимнастика