НОВИНИ

Онлайн правосъдие – близо 200 заседания във Варна

онлайн правосъдие ndash близо 200 заседания варна
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 05.06.2020
6835
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Близо 200 онлайн съдебни заседания проведе Адвокатската колегия във Варна от 24 април до днес.

Съдебните заседания, чрез дистанционна видеоконферентна връзка, са проведени в специално оборудваната зала на колегията.

Гледани са предимно въззивни дела на Окръжния съд, както и граждански, но в Районния. От този месец ще бъдат провеждани онлайн заседания и с Апелативния съд по наказателни дела, съобщиха от колегията.

"Предмет на делата са казуси по спорове с компанията "Енерго Про", както и трудово-правни или семейни спорове, а заседания има почти ежедневно", уточни Калина Милославова, председател на варненските адвокати.

Дистанционните заседания се насрочват по преценка на съда. Провеждането им с някоя от адвокатските кантори става след като има изрично заявено желание за това от съответната страна по делото, а и след като съответният съд е дал разрешение.

След като бъде насрочено заседание, 30 минути преди началото системен администратор създава виртуална стая, а страните получават линк с номера на делото и годината.

Залата за дистанционно участие на адвокати в заседания, създадена от колегията, се намира в Регионалния център за правно консултиране на ул. "Пирот" №8 във Варна.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НФСБ предлага със закон: Казина – само в курорти и скъпи хотели
НФСБ предлага със закон: Казина – само в курорти и скъпи хотели
Мъж помогна за залавянето на крадец, получи грамота от МВР
Мъж помогна за залавянето на крадец, получи грамота от МВР