НОВИНИ

Остава облачно, но с по-високи дневни температури

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 18.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Времето
Слушай новината

И днес, за пореден ден, облачността ще се задържи по-често значителна.

Максималните температури ще са малко по-високи, в сравнение с вчера, между 10° и 15°, но със слаб до умерен северозападен вятър ще прониква по-студен въздух и утре се очаква временно захлаждане.

Предимно облачно ще остане и през нощта, а вятърът временно ще отслабне. Минималните температури утре сутрин ще са в широки граници - от около минус 1° в котловините в Западна България до 8° на морския бряг.

В петък облачността ще е променлива, по-често значителна, но ще е почти без валежи. Северозападният вятър ще се усили, като най-ветровито ще бъде в Дунавската равнина и Източна България. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 8° и 13°, в София - около 7°.

По-често облачно ще бъде времето и на морския бряг. Вятърът ще е умерен, временно силен, с посока от запад-северозапад, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде много ветровито с умерен и силен вятър от север-северозапад. И там облачността ще се задържи значителна, без валежи.

Температурите ще се понижат и максималните в курортите ще са от 0° на Алеко, 1 - 2° в Пампорово и Боровец, до 5° в Банско.

Ветровито време и захлаждане не само у нас, но и навсякъде на Балканите. В южните части на Гърция ще има валежи от дъжд, а в северните райони на Румъния ще превалява и дъжд, и сняг, и там ще има условия за образуване на поледици.

Облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг ще е времето и в северните и североизточни райони от Европа. Слънчево ще се задържи в югозападните части от континента. По-топло от обичайното за сезона ще бъде на Пиринеите и на Британските острови.

У нас през почивните дни предстои затопляне, по-съществено в планините, където ще бъде и необичайно топло за това време от годината. Ще бъде и слънчево, но в неделя, със стихването на вятъра, отново ще има райони със сутрешни мъгли.

В началото на новата седмица се очакват валежи и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и САЩ запазват стратегическия диалог в сферата на сигурността и отбраната
България и САЩ запазват стратегическия диалог в сферата на сигурността и отбраната
Бебе мармозетка – джудже се роди в Столичния зоопарк
Бебе мармозетка – джудже се роди в Столичния зоопарк