НОВИНИ

Откриха безследно изчезнало 4-годишно момиченце в Австралия (Снимки)

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:12, 03.11.2021 (обновена)
10970
Чете се за: 03:10 мин.
По света
Слушай новината

Щастлива развръзка в Австралия - 4-годишно момиченце беше намерено след 18 дни в неизвестност. Детето е добре. Вероятно става дума за отвличане. По случая е задържан е 36-годишен мъж. "Сега семейството ни е заедно отново", написа майката на Клио. Служителите на реда бяха поздравени за отличната си работа.

Въздишка на облекчение в цяла Австралия - 4-годишната Клио е намерена! Момиченцето дори намира сили да се усмихне, въпреки обстоятелствата.

Всичко започва на 16 октомври. Клио и семейство ѝ са на къмпинг край град Карнарвън. В ранната утрин на октомврийски ден майката на Клио - Ели, открива, че нея я няма - детето спи до креватчето на по-малката си сестра.

Вратата на палатката е намерена отворена, а Ели е категорична, че дъщеря ѝ няма да тръгне сама.

Мобилизирани са повече от 100 полицаи. Започва мащабна операция по издирването на Клио.

Районът е популярна туристическа дестинация заради големите вълни и красиви лагуни, но е много слабо населен. Родителите многократно молят за помощ през медии. Обявена е награда от 1 милион австралийски долара за информация къде е Клио.

Благодарение на техника, средства и интуиция, 18 дни след началото на сагата, Клио е открита в добро състояние.

"Днес е много вълнуващ ден. Всички сме доволни и щастливи от новината, че малката Клио Смит е намерена жива и е добре. Това е забележителна, вълнуваща и вдъхновяваща новина, която, сигурен съм, беше изненада за всички нас. Но тя е резултат от прекрасна работа на прекрасни хора в полицията", каза Марк Макгауън, премиер на Западна Австралия.

По случая е задържан 36-годишен мъж. Той няма връзка със семейство Смит. Все още няма повдигнати обвинения. В ход е разследване.

Работата на служителите на реда беше похвалена и от премиера на Австралия.

"Искам само да кажа, колко съм благодарен, че Клио и е у дома и е в безопасност. За Ели и Джейк - това е най-ужасният кошмар за всеки родител. И това, че този кошмар приключи и най-лошите ни страхове не се оправдаха, е огромно облекчение и повод за голяма радост", каза Скот Морисън, министър-председател на Австралия.

Получени са насоки от съсед на задържания мъж, че той е купувал пелени. Полицията обаче не очаква наградата от 1 милион австралийски долара да бъде потърсена.

След рутинен медицински преглед Клио вече е със семейството си.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейсбук спира софтуера за лицево разпознаване в снимки и клипове
Фейсбук спира софтуера за лицево разпознаване в снимки и клипове
Капацитетът на "Света Анна" е запълнен, спрени са плановите операции
Капацитетът на "Света Анна" е запълнен, спрени са плановите операции