НОВИНИ

Отвориха трета ковид болница в Албания

отвориха трета ковид болница албания
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:51, 05.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Постоянният ръст на новозаразени, главно с Делта-варианта, принуди здравните власти в Албания да разкрият трета болница за лечение на COVID-19, предаде МИА.

Новината съобщи в профила си във Фейсбук албанският министър на здравеопазването Огерта Манастирлиу, публикувайки снимка на медицински екип в тази болница.

"Поради новата вълна, с тревожен брой заразени и следователно увеличения приток на пациенти в клиниката по инфекциозни болести, Министерството на здравеопазването задейства плана за справяне със ситуацията като откриването на трета болница COVID. В експлоатация днес е вече първият павилион с капацитет 40 легла. Капацитетът на болницата е 150 легла“, пише Манастирлиу.

Тя добави, че Министерството ще организира и четвърта болница за лечение на коронавирус, в случай на нужда, и ще бъде активиран план за действие и за регионални болници.

През изминалото денонощие опасният вирус е потвърден при 984 души или със 100 повече от вчера, което е над 16 процента от тестваните. Четирима души са починали от инфекцията. Активните случаи са 11628, а 106 са хоспитализирани, 19 от тях в много тежко състояние, информира Министерството на здравеопазването.

Оттам апелират гражданите да се ваксинират възможно най-скоро, за да защитят своето и здравето на другите и молят незабавно да се обръщат към лекар при характерните за COVID-19 симптоми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбският патриарх заобиколи с хеликоптер протестиращите в Черна гора
Сръбският патриарх заобиколи с хеликоптер протестиращите в Черна гора
12 жертви на урагана Айда в Луизиана
12 жертви на урагана Айда в Луизиана