НОВИНИ

Пловдивчани на протест: Искат извънредна сесия на Общинския съвет по казуса с Панаира

пловдивчани протест искат извънредна сесия общинския съвет казуса панаира
bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 22.12.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пловдивчани протестираха тази вечер с искане да се свика извънредна сесия на Общинския съвет по казуса с Пловдивския панаир. В понеделник съветниците изненадващо решиха да приемат апорта на акциите на Община Варна в смесеното дружество "Пълдин Туринвест", въпреки че миналия месец бяха на обратното мнение.

Преди новото гласуване бизнесменът Георги Гергов изпрати писмо до общинските съветници, в което предлага да дари на общината 2% от увеличения капитал на дружеството и 6 декара от площта на изложението, при условие че те подкрепят апорта. Така обаче Гергов става собственик на контролния пакет акции. За да има извънредно заседание са необходими подписите на 18 общински съветници.

"Събранието, което Гергов е свикал е чак на 9 януари - до тогава има достатъчно работни дни да се свика извънредна сесия. Това е срамно решението, което взеха да бъде отменено, и да гласуват, че не позволяват апорта на акциите на Варна и активират блокиращата квота. Пловдивският панаир и една акция да е останала на Пловдив, те са длъжни да я бранят, не могат да я подарят", заяви Тони Стойчева.

"Не можеш да застроиш Гребната база, не може да издълбаеш Водната палата, не може да вземеш Панаира, за мен това е недопустимо", посочи Симеон Нейчев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист прекъсна серията на Левски и записа 11-а поредна победа в НБЛ
Рилски спортист прекъсна серията на Левски и записа 11-а поредна победа в НБЛ
Щангистът Божидар Андреев е Спортист на годината в Сливен
Щангистът Божидар Андреев е Спортист на годината в Сливен