НОВИНИ

Пожари в Калифорния засегнаха магистрала и наложиха евакуация

пожари калифорния засеганаха магистрала наложиха евакуация
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:59, 18.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Пожар, който се разпространява бързо на юг от езерото Тахо в Калифорния в западната част на САЩ, прекъсна трафика по магистралата, поради което бяха издадени заповеди за евакуация на населението и днешното състезание с велосипеди през Сиера Невада беше отложено.

Пожарът, наречен "Тамарак", причинен от мълния на 4 юли, се е разпрострял на 82 квадратни километра и все още се разпространява към националния парк Хумболт-Тоиджабе. Огънят застрашава и град Маркълвил близо до границата между Калифорния и Невада, а най-малко три сгради са унищожени по пътя му, съобщиха местните власти.

Известие, публикувано на местен уебсайт, гласи, че няколко общности в района вече са евакуирани и че на шофьорите е наредено да не се движат в района.

Големи пожари в южната част на Орегон също продължават да се разпалват поради сух въздух и силен вятър, съобщиха метеоролозите.

Огънят е унищожил 67 домове и 117 други обекта в един район в петък, а властите все още нямат окончателни данни за щетите и загубите в съседния район, където огънят се разпространява с до шест километра всеки ден.

Около 2000 души са евакуирани и около 5000 сгради са застрашени, включително частни домове и други по-малки сгради в селски район на север от границата с Калифорния, потвърди представителят на пожарната служба Холи Крейк

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Чехия под вода: Силни дъждове наводниха къщи и прекъснаха възлови пътища
И Чехия под вода: Силни дъждове наводниха къщи и прекъснаха възлови пътища
Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в следващите дни
Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в следващите дни