НОВИНИ

Премиерът към кмета на София за блокирания общински съвет: Не затваряйте възможности

васил терзиев блокираната работа сос оптимист съм намерим съгласие
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 14.11.2023
7542
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на София Васил Терзиев ще инициира срещи с всички партии в Столичния общински съвет в търсене на съгласие за избор на председател на градския парламент.

"Ние ще работим активно и ще има протегната ръка към всички предствени, за да намерим допирните точки в програмите, прагматичните решения и да търсим съгласие около това. Ще инициирам срещи със всички партии и техните представители, за да намерим начин да намалим напрежението и да има работещ общински съвет, оптимист съм", коментира той

Кметът на София ще представи екипа, с който ще работи, в края на седмицата. Терзиев отрече да се правят договорки между ПП-ДБ и ГЕРБ за персонални назначения срещу подкрепа в Столичния общински съвет.

"Има три месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи, трябва да се проведат нови избори за общински съвет. Силно се надявам това да не случи, защото това означава пълен блокаж на работата на Столична община, а има много да се работи и за града не би било хубаво, ако не се стигне до политическо съгласие", каза Терзиев.

Новият кмет на София разговаря с премиера акад. Николай Денков в Министерски съвет. На срещата Терзиев е повдигнал въпроси, свързани с образованието и културата, инфраструктурата, финансирането на общините.

Николай Денков потвърди, че проблемите на общините са в центъра на вниманието на правителството и скоро ще има среща с Националното сдружение на общините на Република България.

Премиерът си позволи и съвет към кмета на София за блокираната работа на Столичния общински съвет:

"Не затваряйте възможности. Защото може да се окаже, че единствената възможност е тази, за която сте казали, че не може да се реализира. Това се случи в Народното събрание, така че не бързайте да затваряте опции", каза Денков.

Вчера избраният за кмет на столицата Васил Терзиев и членовете на Столичния общински съвет официално положиха клетва. Терзиев обяви, че първата задача, извън тези, които са заложени в програмата му, е да се запознае с администрацията и да разбере кои неща са най-неотложните, които е нужно да бъдат придвижени до края на годината.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоан Бароан: В Ботев Пловдив искаме да сме в първата шестица
Антоан Бароан: В Ботев Пловдив искаме да сме в първата шестица
Йордан Йовчев подкрепя кампанията на ММС “Спортът е за всички”
Йордан Йовчев подкрепя кампанията на ММС “Спортът е за всички”