НОВИНИ

Приключи ремонтът на "Дунав мост" при Русе в българския участък

приключи ремонтът дунав мост русе българския участък
bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 28.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Започналият преди малко повече от седмица ремонт на моста от българска страна е приключил днес, съобщиха от областната администрация в Русе.

Съоръжението работи на пълен капацитет, движението на автомобилите вече не се извършва в едната лента и няма прозорци за изчакване между излизащи и влизащи в страната. Това би трябвало да доведе до облекчение на трафика.

Освен за интензивния трафик, ремонтът беше причина за образуването на километрични опашки от тирове и дългото чакане за преминаване на граничния пункт. В рамките на по-малко от 10 дни бе подновен повърхностният слой на по-голямата част от асфалтовата настилка по моста, която преди е била силно деформирана.

Снимки: Областна администрация - Русе

Извършени са били и изкърпвания на пътните трасета и в самия район на ГКПП, поради образуваните множество коловози от преминаващите тежкотоварни камиони. Предприемат се всички необходими мерки за избягване на задръствания и осигуряване на максимално бързо преминаване на леките автомобили и камиони по моста.

Само за последните 24 часа на изход от България са били обработени над 1000 камиона и повече от 2000 леки автомобила. В рамките на следващите седмици предстоят и срещи с румънските власти. На тях се очаква отново да се обсъдят мерки за облекчаване на трафика, сред които извършване на митнически и финансов контрол извън зоната на граничния пункт и преминаване към принципа за "граничен контрол на едно спиране".

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавното по вдигане на тежести завърши с оспорван дуел между Дейвид Фишеров и Васил Маринов
Държавното по вдигане на тежести завърши с оспорван дуел между Дейвид Фишеров и Васил Маринов
Тодор Неделев посети първата тренировка на Ботев Пловдив след лагера в Турция (Видео)
Тодор Неделев посети първата тренировка на Ботев Пловдив след лагера в Турция (Видео)