НОВИНИ

Проф. д-р Стоян Братоев с почетно звание "Доктор хонорис кауза"

проф стоян братоев почетно звание доктор хонорис кауза
bnt avatar logo
от БНТ
13:57, 23.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Балканската академия на науките и изкуствата връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на проф. д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД. Отличието бе връчено в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова от академик Михаил Киров, председател Балканската академия на науките и изкуствата.

"За мен е огромна чест да работя с проф. Братоев в последните 15 години. Огромен е приносът му както за строителството на метрото в София, така и за науката. Всеки гост на София и жител на града може да види резултата от тази огромна работа, затова дейността на проф. Братоев е безспорен пример за приложна наука", каза кметът Фандъкова.

"София има 52 км метро, от които 42 км изградихме през последните 15 години. Този мащабен инженерен обект изградихме с 14 етапа на строителство", каза проф. Братоев. "Успяхме да създадем и екип, който получи признание от много български и чуждестранни институции и организации, като директора на дирекция "Регионална политика" към Европейската комисия г-жа Монфре, която тези дни нарече метрото един от знаковите проекти".

Проф. Братоев е благодарен на колектива, с който работи, на кмета на София Фандъкова, на управляващия орган на оперативните програми "Транспорт и транспортна инфраструктура" и "Околна среда", както и на предишните кметова на София, допринесли за изграждането на метрото.

Снимки: Десислава Кулелиева

"Много важно за развитието на метрото е и това, че то създава и подготвя кадри за строителството и експлоатацията", допълни проф. Братоев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима с обвинения за умишлено убийство след масовия бой в Казанлък
Петима с обвинения за умишлено убийство след масовия бой в Казанлък
БАБХ: Взети са проби от яйцата от Украйна. Целият внос е под ежедневен ветеринарен контрол
БАБХ: Взети са проби от яйцата от Украйна. Целият внос е под ежедневен ветеринарен контрол