НОВИНИ

Радулов, Дженев и Иванова ще играят днес на осминафиналите на сингъл при юношите и девойките на Ролан Гарос

радулов дженев иванова играят осминафиналите сингъл юношите девойките ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 07.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българите Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Ива Иванова ще играят днес осминафиналните си срещи на сингъл при юношите и девойките на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставеният под номер 5 Радулов при юношите ще играе срещу №10 в схемата Жоао Фонсека (Бразилия). Двамата нямат мачове помежду си. Срещата започва в 12:00 ч. българско време. До момента българинът постигна победи над Алексей Панарин от Русия с 6:7(3), 6:4, 6:1 и над Пол Барбие Газьо от Франция със 7:6(5), 7:5.

Поставеният под номер 14 Дженев ще играе срещу Даруин Бланч (САЩ). Двамата не са срещали до момента, а срещата ще започне около 15:00 ч. българско време. До момента Дженев записа две убедителни двусетови победи. Адрияно елиминира с 6:4, 6:2 Густаво Алмейда от Бразилия и с 6:1, 6:3 Михай Александру Коман (Румъния).

При девойките Ива Иванова ще играе на осминафиналите срещу поставената под №2 в схемата и №3 в световната ранглиста за девойки Клерви Нгуну (САЩ). До момента двете не са играли една срещу друга, а срещата ще започне около 13:30 ч. българско време.

16-годишната Иванова победи в първите два кръга Марго Фантала от Франция с 6:2, 6:3 и Франческа Паче от Италия с 6:4, 6:4.

Българката ще играе днес и на осминафинал в турнира на двойки. Иванова и Кара Местер от Румъния ще играят срещу американките Тира Грант и Клерви Нгуну.

Росица Денчева също ще участва на осминафинал в турнира на двойки. Денчева и Алиса Октябрева от Русия ще спорят с Анастасия Гурьова (Русия) и Хаю Киношита (Япония).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте кои депутати влизат в НС вместо избраните за министри
Вижте кои депутати влизат в НС вместо избраните за министри
Пето място за България на европейското първенство по модерен петобой за девойки
Пето място за България на европейското първенство по модерен петобой за девойки