НОВИНИ

Разкриха голяма наркооранжерия за канабис в Троян

разкриха голяма наркооранжерия канабис троян
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:46, 09.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Голяма наркооранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита днес в Троян, в стопански помещения на бивш завод. Задържани са трима души с обвинения за производство с цел разпространение на наркотични вещества.

Това е осмата разкрита наркооранжерия за отглеждане и производство на канабис за последната година, на територията на област Ловеч, поясни окръжният прокурор Валентин Вълков.

"Отново високотехнологични съоръжения за производство на марихуана, в доста голямо количество, над две хиляди бройки, две помещения, в които се произвежда марихуаната и трето, където се суши продукцията, съответно подготвя се за експедиция и реализация на пазара", посочи Вълков.

На място са установени и задържани трима души от Луковит и Червен бряг, които ще останат в ареста поне за 72 часа с обвинение за производство с цел разпространение на високо рискови наркотични вещества.

От прокуратурата ще поискат и постоянна мярка за задържане като е възможно в хода на разследването да им бъдат повдигнати и други обвинения, допълни Вълков:

"При претърсване на домовете на тези лица са открити около 20 000 лева и над 20 000 евро в единия дом и технически съоръжения за заглушаване на мобилни апарати".

Установените наркотични вещества ще бъдат иззети и унищожени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки загинаха при пожар във фабрика за храни в Бангладеш
Десетки загинаха при пожар във фабрика за храни в Бангладеш
Литва строи стена по границата с Беларус
Литва строи стена по границата с Беларус