НОВИНИ

Разочарование за Сабаленка в Щутгарт, Швьонтек продължава без грешка

Серията на беларускинята от три поредни финала в Германия беше прекратена.

Ига Швьонтек
Снимка: X / Porsche Tennis
bnt avatar logo
от БНТ
23:03, 19.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната номер 2 Арина Сабаленка отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7 срещу Маркета Вондроушова на четвъртфиналите на турнира по тенис за жени в Щутгарт, който е с награден фонд от 922.5 хиляди щатски долара. С това серията на беларускинята от три поредни финала в Германия беше прекратена.

Вондроушова, шампионка от Уимбълдън, поведе с 4:1 във втория сет, преди Сабаленка да пробие и да намали на 3:4. Чехкинята, шеста в схемата в Щутгарт, обаче направи третия си пробив и задържа подаването си, за да изпрати мача в последна част. Сабаленка поведе с 5:4 в третия сет, но Вондроушова взе следващите три гейма за победата.

"Беше много труден мач, но съм доволна. Арина е великолепна тенисистка и просто опитвах да се задържам в по-продължителните състезания. Тя има много бърз удар и е трудно да връщаш, но запазих спокойствие", каза тя, цитирана от агенция Ройтерс.

В следващия си мач чехкинята ще се изправи срещу Марта Костюк (Украйна), която елиминира третата поставена в схемата американка Коко Гоф след обрат с 3:6, 6:4, 7:6(6) за 2:48 часа.

Гоф водеше с 4:2 във втория сет, но Костюк взе четири поредни гейма и изравни резултата. В третата част американката спаси три мачбола в десетия гейм, след това още четири в тайбрека, в които губеше с 2:6, но успя да изравни 6:6. Украинката обаче взе следващите две разигравания и затвори срещата.

Ига Швьонтек, която води в ранглистата на WTA, победи Ема Радукану със 7:6(2), 6:3 и продължи серията си в Щутгарт, печелейки 10/10 мача. Следваща съперничка на полякинята е Елена Рибакина, която се наложи с 6:3, 5:7, 6:3 срещу Жасмин Паолини.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джулия Терзийска с две победи на двойки за един ден
Джулия Терзийска с две победи на двойки за един ден
"Използвай гласа си" - концерт за предстоящите евроизбори на 9 юни
"Използвай гласа си" - концерт за предстоящите евроизбори на 9 юни