НОВИНИ

Епично, изключително, уникално: Реакции след откриването на Олимпиадата

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:13, 27.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Слушай новината

Светът вече е Олимпиада! Изключително, епично, уникално - част от определенията за церемонията по откриването на Игрите.

За първи път в историята то се случва извън стадион. Сцена на спектакъла беше река Сена и бреговете й. Отборите дефилираха по вода - с лодки и кораби. 6 800 атлети в 205 делегации, преминаха в 85 плавателни съда. Церемонията беше разделена на 12 сегмента, като всеки от тях имаше специално послание - от идеята за единство и братство, до призиви за мир. Много музика, песни и танци, като сред акцентите бяха Лейди Гага и Селин Дион. И разбира се - запалването на Олимпийския огън - след дълга щафета той беше запален от от лекоатлетката Мари-Жозе Перек и от джудиста Теди Ринер.


"Наистина сме много щастливи. Беше много, много красива церемония, която изглеждаше точно като това, за което мечтаехме. Работим усилено от години, за да почетем Франция, Олимпийските игри и спортистите. Искахме да предложим изцяло нова церемония, за първи път извън стадион, на Сена. Дръзка, с много послания и красиви изненади. ... Искам сърдечно да поздравя всички екипи, които работеха, защото това беше невероятен отбор, който успя да се справи с предизвикателствата до последния момент", каза Тони Естанге, президентът на организационния комитет на Олимпиадата .

"Беше отлично, беше епично! Нещо зрелищно, което няма да видим никога повече. Но беше нещо извън този свят, въпреки, че сме напълно мокри! Но си струваше!", сподели Нандини Сингх, турист от САЩ .

"Прекрасно беше, с цялото използване на мостовете и светлините. Беше риск, но мисля, че си струваше!", каза Алин Лорен, жител на Париж.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куриоз на откриващата церемония: Южна Корея бе представена като съседката ѝ КНДР
Куриоз на откриващата церемония: Южна Корея бе представена като съседката ѝ КНДР
Пожарът на българо-гръцката граница е локализиран и овладян
Пожарът на българо-гръцката граница е локализиран и овладян