НОВИНИ

Реал (Мадрид) е новият шампион на "Ла Лига"

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:03, 17.07.2020
Чете се за: 01:28 мин.
Футбол
реал мадрид новият шампион лига

"Лос меренгес" завоюваха титлата след подеба като домакин над Виляреал с 2:1. Барселона се провали на "Камп Ноу" срещу Осасуна.

Реал Мадрид за 34-ти път спечели "Ла Лига". Водени от Зинедин Зидан, "кралете" записаха десети пореден успех, който подпечата титлата им кръг преди края.

"Белия балет" започно много силно срещата в търсене на ранно попадение. Дани Карвахал, Каземиро и Лука Модрич отправиха изстрели към вратата на "жълтата подводница", но нито един от тях не се превърна в гол.

В 29-та минута усилията на домакините най-накрая се увенчаха с успех. Грешка на гостите позволи на Каземиро да отнеме топката. Бразилецът комбинира с Лука Модрич, а хърватина изведе на чиста позиция Карим Бензема. Французинът не сбърка и с хубав удар даде преднина на своя тим като това бе попадение номер 20 за Бензема през сезона.

До края на полувремето, Виляреал контролираше топката, но така и не застраши сериозно Тибо Куртоа.

След почивката "лос меренгес" потърсиха второ попадение, с което да успокоят двубоя. В 54-та минута Дани Карвахал получи брилянтен пас от Модрич, но вратарят на гостите Серхио Асенхо спаси.

В 73-та минута Серхио Рамос бе повален в наказателното поле след индивидуален пробив. Потърпевшият застана зад топката и подаде на Бензмеа, който реализира. За нещастие на "белите", обаче, голът не бе зачетен и дузпата трябваше да бъде пребита.При повторното изпълнение, имено Бензема застана зад топката и не сбърка за 2:0.

Домакините можеха да сложат точка на спора в 81-та минута, но удар на Тони Кроос срещна напречната греда.

В 84-та минута Висенте Ибора намали резултата след като засече центриране от фланга. Това подейства мотивиращо за "жълтите"и те потърсиха втори гол, но брилянтни намеси на Тибо Куртоа развенчаха усилията им.

В края Марко Асенсио се възползва от страхотен пробив на Винисиус и отбеляза, но голът бе отменен след като след преглед с ВАР бе маркирана игра с ръка на Карим Бензема в зародиша на атаката.

Въпреки това до нов гол не се стигна и така мадричани се поздравиха с крайния успех и завоюването на 34-та титла.

Най-близкия преследвач Барселона, пък, сдаде титлата след загуба на своя "Камп Ноу" от 11-ия Осасуна.

Гостите откриха чрез Хосе Арнаиз, но Лионел Меси изравни. Осасуна доигра срещата с човек по-малко след като Енрик Гайего бе изгонен. Въпреки това те стигнаха до крайния успех в 94-та минута, когато Роберто Торес се разписа след чудесна контраатака.

Така Реал Мадрид е шампион на "Ла Лига" за сезон 2019/20. "Кралете" водят със седем точки пред Барселона, а до края остава един кръг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещо време днес с максимални температури от 29° до 34°
Горещо време днес с максимални температури от 29° до 34°
 Теди Москов с премиера на комедията "Няма да платим, няма да платим"
Теди Москов с премиера на комедията "Няма да платим, няма да платим"