НОВИНИ

Роджър Федерер до последно ще бъде под въпрос за "Аustralian Open" 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:59, 14.12.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
роджър федерер последно въпрос аustralian open 2021

Швейцарецът заяви, че двете операции на лявото коляно по-рано през годината все още не му позволяват да тренира пълноценно и той не е напълно готов за игра на най-високо ниво, предаде Ройтерс.

"Надявах се да бъда на 100 процента готов още през октомври, но и до ден днешен не съм. Не знам дали това ще се промени до откритото първенство на Австралия", заяви Федерер за швейцарските медии, след като снощи бе обявен за спортист номер 1 на Швейцария от 1950 година насам.

"Втората операция бе тази, която забави прогреса ми, но в последните няколко месеца такъв със сигурност има. Ще видим как ще се развият нещата. Продължавам да правя физиотерапия и полагам усилия за завръщането ми, но все още не знам как ще се чувствам по време на мач", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем.

За последно Федерер беше на корта в тазгодишното издание на Australian Open, където достигна до полуфиналите преди да бъде спрян от бъдещия шампион Новак Джокович.

На 8 август догодина Маестрото ще навърши 40 години, но въпреки това не крие амбициите си да продължи да се състезава на най-високото ниво в тениса.

Откритото първенство на Австралия към момента е насрочено за 18-31 януари, но вероятно ще бъде отложено за периода 8-21 февруари поради факта, че участниците ще бъдат подложени на задължителна двуседмична карантина при пристигането си в Австралия.

Има вариант и квалификациите за турнира от Шлема да бъдат проведени в Дубай.

"Ако турнирът бъде отложен, това със сигурност ще ми помогне", допълни Федерер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов и швейцарският посланик у нас посетиха завода за кабели в Търговище
Борисов и швейцарският посланик у нас посетиха завода за кабели в Търговище
65 години България в ООН: Радев с видео приветствие към Гутериш
65 години България в ООН: Радев с видео приветствие към Гутериш