НОВИНИ

Съпругата на актьора Брус Уилис сподели как се справят с болестта му

съпругата актьора брус уилис сподели справят болестта
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:43, 20.03.2023
Чете се за: 03:15 мин.
По света
Слушай новината

Ема Хеминг Уилис, съпруга на актьора Брус Уилис, който навърши 68 години вчера, сподели своите "мъка и тъга", свързани с нелечимата деменция, от която мъжът ѝ страда, съобщи Би Би Си.

"Започнах деня си плачейки, както си личи по подпухналите ми очи", каза тя във видео, публикувано в Instagram. "Важно е да ви покажа всички страни на това".

Американският актьор, носител на пет награди "Златен глобус" и две отличия "Еми", беше диагностициран с нелечима деменция през февруари. През 2022 г. пък беше обявено, че Уилис страда от афазия – заболяване, което се характеризира с проблеми в говора. Още тогава семейството му съобщи, че той ще прекрати актьорската си кариера.

Холивудската икона Брус Уилис слага край на кариерата си

Деменцията затруднява както говора, така и поведението и способността за правене на планове на Уилис. Лечение или метод за забавяне на хода на заболяването не съществуват, така че симптомите му ще продължат да се влошават.

"Хората винаги ми пращат този тип съобщение: О, толкова си силна. Не знам как го правиш", каза още Хеминг Уилис и допълни: "Нямам избор. Иска ми се да имах, но трябва и да гледам две деца".

Причината да споделя тези свои преживявания публично по нейни думи е "лъчът надежда", който за нея са "топлината и любовта" на феновете:

"Правя го за себе си толкова, колкото го правя и за вас, защото знам колко много обичате съпруга ми".

Актрисата Деми Мур, която е бившата съпруга на Уилис, също се присъедини към празненството по случай рождения му ден. Тя публикува кадри, в които той пее със семейството си и получава торта. Мур и Уилис имат три дъщери.

"Много се радвам, че всички празнувахме в твое име днес. Обичам те и обичам семейството ни. Благодаря на всички за любовта и топлите пожелания – ние всички ги усещаме", каза Мур.

View this post on Instagram

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Славата на Брус Уилис се дължи на актьорските му изяви през 80-те и 90-те години на миналия век – най-вече в хитовите филми "Умирай трудно", "Шесто чувство", "Армагедон" и "Криминале", както и в телевизионния сериал "Съдружници по неволя".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време, на места с валежи
Облачно време, на места с валежи
В доклада на Държавния департамент за България: Незаконни арести, проблеми с медийната свобода и малцинствата
В доклада на Държавния департамент за България: Незаконни арести, проблеми с медийната свобода и малцинствата