Създават специални екипи срещу незаконните партита в Гърция

от БНТ , Източник: БГНЕС
18:00, 06.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
По света
гърция създават специални екипи справяне незаконни партита
Слушай новината

Специални екипи ще имат задължението да предприемат действия срещу т.нар. "корона партита" в Гърция. Те ще трябва да налагат глоби на организаторите и участниците на незаконните прояви. Това обяви гръцкият заместник-министър по гражданската защита Никос Хардалиас.

Около 3000 студенти и младежи се събраха на територията на Солунския университет в събота вечерта на парти със силна музика и танци. Веселбата е в разрез с пандемичните правила и мерките за сигурност.

Участници в събитието качиха видеоклипове в социалните мрежи. От публикациите става ясно, че това е само едно от така наречените корона партита в страната.

Младежите все по-трудно се съобразяват с наложените ограничения, които забраняват музиката в ресторантите и баровете. Тези партита се организират чрез социалните мрежи и обикновено стават известни на следващия ден.

Партита в Атина въпреки карантината и полицейския час

Заместник-министърът по гражданската защита каза, че тези партита могат да разпространяват коронавирус и подчерта, че епидемиологичните показатели в страната остават високи, а постигането на имунитет чрез ваксинации е все още далеч.

Междувременно здравните власти в Гърция изразиха загриженост от незаконните партита на остров Миконос в наети вили - практика, която процъфтяваше и миналото лято през първата година от пандемията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Станимира Петрова осигури втора боксова квота за България
Станимира Петрова осигури втора боксова квота за България
Близки и приятели изпратиха Лорина Камбурова в последния ѝ път
Близки и приятели изпратиха Лорина Камбурова в последния ѝ път