НОВИНИ

Серина Уилямс и Новак Джокович сред заявените тенисисти за US Open

Серина Уилямс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:25, 21.07.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Серина Уилямс бе включена в списъка със заявени тенисистки за Откритото първенство на САЩ по тенис, както и Новак Джокович, въпреки че отказът му да се ваксинира ще го възпрепятства от влизане в страната.

Уилямс, която спечели първата от шестте си титли в Ню Йорк през 1999, остава на една титла от рекордьорката по титли от Големия шлем Маргарет Корт, която е с 24. Американската звезда спечели последния си трофей от Шлема на Аустрелиън Оупън през 2017, докато беше бременна. Последната й титла на Ю Ес Оупън пък датира от 2014. Бившата номер 1 при жените се завърна на сингъл на Уимбълдън миналия месец след година отсъствие заради контузия.

Джокович, който наскоро грабна седмата си титла на Уимбълдън и общо 21 от Големия шлем, е в списъка за турнира между 29 август и 11 септември, последен от Шлема за годината. Въпреки това, трикратният шампион в турнирите от най-висока категория в тениса няма да бъде допуснат на територията на САЩ, след като отказа да се ваксинира срещу COVID-19.

„Според правилника на Големия шлем, всички играчи автоматично влизат в основните схеми при мъжете и жените на база ранкинг 42 дни преди първия понеделник на турнира. US Open няма задължително изискване за ваксинация на тенисистите, но ще уважи позицията на САЩ по отношение на пътуване в страната за неваксинирани хора, които не са граждани на САЩ“, се казва в изявление на Американската тенис асоциация.

Световният номер 1 при мъжете Даниил Медведев се завръща, за да защитава титлата си от миналата година. Медведев и неговите сънародници от Русия не участваха на Уимбълдън тази година, тъй като получиха забрана в резултат на инзвазията на Украйна. Те могат да играят на Флъшинг Медоус, но под неутрален флаг.

Шампионката при дамите Ема Радукану и двукратната носителка на трофея Наоми Осака са също сред заявените в списъка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по хандбал във Варна
Гърция и Швейцария са на полуфинал на Европейския шампионат по хандбал във Варна
Почти половината от младежите в България нямат базови умения за средно образование, сочи доклад на УНИЦЕФ
Почти половината от младежите в България нямат базови умения за средно образование, сочи доклад на УНИЦЕФ