НОВИНИ

Шесткратната олимпийска шампионка Натали Гайзенбергер сложи край на състезателната си кариера

35-годишната състезателка в спускането с шейни се оттегля с общо 37 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства, както и 8 триумфа в Световната купа

шесткратната олимпийска шампионка натали гайзенбергер сложи състезателната кариера
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:01, 28.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шесткратната олимпийска шампионка в спускането с шейни Натали Гайзенбергер се сбогува със спорта по време на световното първенство в Алтенберг, Германия.

Германските националки сложиха маски с нейния лик по време на церемонията по награждаването. Преди това беше излъчен филм, показващ най-важните моменти от спортната кариера на германката.

"Филмът беше невероятно емоционален. Беше приятно да видя толкова много стари изображения, дори и да ме накараха да се чувствам малко неудобно. Беше хубаво да се сбогувам пред такъв фон", каза 35-годишната германка, която обяви края на кариерата си миналия септември.

На последните Зимни олимпийски игри в Пекин 2022 година германката спечели два златни медала, с което се превърна в най-успешния германски атлет на "бели" олимпиади.

Тя има общо 37 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства, както и 74 победи в състезания от Световната купа. Във витрината си Гайзенбергер има също девет световни титли и осем Световни купи, завювани в хода на нейната 16-годишна кариера.

В последния ден на тазгодишния шампионат на планетата в Алтенберг пък съставът на Германия триумфира в отборната надпревара, печелейки за общо 19-и път в историята златния медал в тази дисциплина на световните първенства. Това беше 97-о отличие от подобен форум за старши треньора на германците Норберт Лох, който ще се оттегли от поста си в края на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайните планове за депортация на мигранти и възходът на крайнодесните в Европа
Тайните планове за депортация на мигранти и възходът на крайнодесните в Европа
България с 19-о място в единичната смесена щафета на европейското по биатлон
България с 19-о място в единичната смесена щафета на европейското по биатлон