НОВИНИ

Сийка Милева: Няма образувано досъдебно производство срещу Рашков

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:07, 21.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Политика
сийка милева образувано досъдебно производство рашков
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Политици са били подслушвани от ДАНС и Държавната агенция "Технически операции". Това е заявил вицепремиерът и служебен вътрешен министър Бойко Рашков пред БТА. Софийска градска прокуратура се е самосезирала по повод твърденията за подслушване на министри, съобщиха по-рано днес от държавното обвинение.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди за БТА информацията, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС.

В интервюто се посочва още, че според Рашков в момента в ДАНС се унищожават материали по случая. От Агенцията обявиха вчера, че са започнали проверка около скандала. Коментарът на силовия министър е по повод изнесената информация от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, че това се е случвало около парламентарните избори на 4 април. Според Атанасов са били подслушвани включително и водачи на парламентарни листи.

Пак пред БТА Рашков твърди още, че срещу него е имало разследване за подготвян бръмбаргейт срещу главния прокурор.

Реакцията на държавното обвинение не закъсня.

За "По света и у нас" говорителят на главния прокурор Сийка Милева отрече да има образувано досъдебно производство срещу Рашков. Също така Софийска градска прокуратура се е самосезирала относно твърденията, че са подслушвани политици.

"Категорично заявявам, че това не отговаря на истината. В прокуратурата няма образувано досъдебно производство срещу служебния вицепремиер министър на вътрешните работи", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

След приключване на проверката резултати ще бъдат огласени публично заявиха още от държавното обвинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стеф Къри, Никола Йокич и Джоел Ембийд са номинирани за MVP в НБА
Стеф Къри, Никола Йокич и Джоел Ембийд са номинирани за MVP в НБА
Финалът на Лига Европа пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 (ВИДЕО)
Финалът на Лига Европа пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 (ВИДЕО)