НОВИНИ

Слънчево време с температури между 12° и 17°

слънчево време температури 12deg 17deg
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 30.12.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 12° и 17°. В близките часове мъглите почти навсякъде ще се разсеят и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен югозападен вятър.

Минималните температури утре ще бъдат между минус 1° и 4°. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни отново ще бъде с ниска облачност или мъгли, но през деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, Вятърът ще е слаб от запад-северозапад.

По-значителна облачност ще има преди обяд по южното крайбрежие. И там вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Много добри условия за туризъм в планините и в последния ден на старата година - слънчево време и слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните в курортите ще са между 6 и 12 градуса.

Слънчево ще бъде утре и навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа. Валежи от дъжд ще има в северозападните райони от континента, а в най-северните части ще вали сняг.

И отново към времето у нас. В новогодишната нощ ще е предимно ясно и почти тихо с температури в полунощ между 2° и 7°, в София - около 3°. И в първите дни на януари температурите ще останат по-високи от обичайните. Сутрин в много райони ще бъде с мъгли, но през деня ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов със съболезнователно писмо по повод кончината на Пеле
Борислав Михайлов със съболезнователно писмо по повод кончината на Пеле
ЦСКА поздрави Саша Илич по повод рождения му ден
ЦСКА поздрави Саша Илич по повод рождения му ден