НОВИНИ

Снеговалежът предизвика проблеми по пътищата

снеговалежът предизвика проблеми пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
05:58, 02.02.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Тирове закъсаха по пътя Варвара - Велинград. От пресцентъра на МВР-Пазарджик съобщиха за БНТ, че в късния следобед се е обърнал в канавката камион с дърва, движещ се по пътя Ракитово - Цигов чарк. За щастие, няма данни за пострадали хора.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Варвара - Велинград и Батак - Доспат поради обилен снеговалеж.

Въвежда се задължително движение с вериги на тежкотоварни автомобили по пътя Кюстендил - Перник. Временно е ограничено и движението през ГКПП "Гюешево" в двете посоки за камиони над 12 тона заради снегопочистване на територията на Северна Македония.

От полицията умоляват водачите да шофират на територията на цялата област с повишено внимание, с по-ниска от разрешената скорост, с технически изправни автомобили.

Проходът "Предела" е проходим при зимни условия за леки автомобили. Остава затворен за тежкотоварните камиони над 12 тона. Същото ограничение важи и за пътя Папазчаир - Попови ливади, съобщиха от Областното пътно управление.

Няма сигнали за произшествия и закъсали автомобили. Пътищата в цялата област се почистват и опесъчават. Заради мокрия сняг е падало дърво при разклона за село Костун по пътя от Банско в посока Гоце Делчев. Затова е добре шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка. От пътното управление казаха, че веднага ще предприемат действия по премахване на падналото дърво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код оранжево за значителни валежи днес
Код оранжево за значителни валежи днес
"Денят започва" на 2 февруари: Кой е отговорен за трагичния случай във Враца?
"Денят започва" на 2 февруари: Кой е отговорен за трагичния случай във Враца?