НОВИНИ

Социалният дом в Твърдица е новото огнище на коронавирус в Сливенско

социалният дом твърдица новото огнище коронавирус сливенско
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 04.11.2020
Чете се за: 00:52 мин.

34 са положителните резултати в социалното заведение през последното денонощие. 31 от инфектираните са служители. Към момента само за трима настанени в дома има установена положителна проба за COVID. Заразените служители са под домашна карантина, като за тях се грижат личните им лекари.

Лечението на потребителите се осъществява в социалното заведение. Състоянието на заразените не налага настаняване в лечебно заведение, съобщиха от Кризисния щаб в Сливен. В следващите дни се очакват резултатите от взетите проби на останалата част от персонала от социалния дом.

Създава се организация за изследване на домуващите. Социалното заведение в Твърдица обхваща две структури – дом за мъже с умствена изостаналост и дом за мъже с психични разстройства. Общият брой настанени в социалното заведение е 220 души. За тях се грижат над 100 души медицински и немедицински персонал.

Община Сливен има готовност да осигури допълнителен персонал за селище "Качулка"

Домът в Твърдица е второто социално заведение в Сливенска област, след дома в селище Качулка, където е регистрирано COVID огнище. Заради високия брой заразени с коронавирус от днес до 30 ноември в цялата Сливенска област са въведени още по-строги противоепидемични мерки. Преустановени са всички културни, празнични и други групови събирания.

Забранени са посещенията в местата за обществено хранене, питейни заведения, кафенета, сладкарници, фитнес клубове и хазартни игрални зали след 23 часа. Въведен е вечерен час за младежите до 18 годишна възраст. Те могат да посещават обществени места на открито и закрито до 21 часа, а ако са придружени от родител или настойник могат да остават в местата за хранене до 23 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Физикът Теодоси Теодосиев: Онлайн обучението е непълноценно обучение
Физикът Теодоси Теодосиев: Онлайн обучението е непълноценно обучение
Фейсбук и Туитър ограничиха публикации на Тръмп в изборната нощ
Фейсбук и Туитър ограничиха публикации на Тръмп в изборната нощ