НОВИНИ

Специално пред БНТ: Никол Шерцингер и Ева Лонгория за глобалното гражданство и правата на жените (СНИМКИ)

Никол Шерцингер, Кларънс Зеедорф, Ева Лонгория и Матео Ренци пред БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 16.12.2021 (обновена)
Чете се за: 03:12 мин.
По света
Слушай новината

За поредна година политици, бизнесмени, общественици, знаменитости се събраха на специален форум, който поставя акцента си върху глобалното гражданство - като концепция за приобщаване и разнообразие. Той се състоя в Рас ал Хайма, Обединени арабски емирства, на 13 и 14 декември. И на този форум бяха поставени въпросите за големите проблеми за неравенствата, за миграцията, за различните кризи, включително и Ковид.

На форума присъстваше и екип на БНТ. Водещата на "Денят започва" Христина Христова се срещна със световноизвестни знаменитости като Никол Шерцингер, която даде интервю за обществената медия.

„Приоритетът ми днес е да отправя послание - любов, приемане и включване. Да празнуваме различията помежду ни, защото с толерантност можем да направим голямата промяна в света“, заяви Никол Шерцингер пред Христина Христова и оператора Станислав Ангелов.

Личният пример е водещ - в това вярваха всички там. "Заедно" беше най-споменаваната дума - заедно можем да направим света едно по-добро място за всички ни, разказва Христина Христова:

"Усещането беше за хора, които не са дошли там, за да обясняват колко са велики и известни. Усещането беше за хора, които наистина са ангажирани с каузи, които използват своята популярност като начин да променят света около себе си - най-вече с личния си пример".

Какви са предизвикателствата пред човечеството днес - климатичните промени, неравенството, големите контрасти - бедни и богати, правата на жените - за всички тези неща се говореше открито и честно.

Важна тема беше включването на жените в съвременния свят. Зад тази кауза застанаха световноизвестни модели, певци, актриси. Сред присъстващите знаменитости бе и холивудската актриса Ева Лонгория.

Стана дума и за това, че и спортът възпитава. Той не произвежда само професионални спортисти, но и възпитава в характер. Зад тази кауза застават футболистите от близкото минало Кларънс Зеедорф и Флориан Малуда.

Специално интервю за обществената медия даде и Арман Артон.

Той е създател и движеща сила на форума, който събира политици, филантропи, звезди от шоубизнеса в името на една кауза - да посочат световните проблеми, но и да намерят решенията за тях.

Космополитът от България, който обединява звездите - Арман Артон за формулата на успеха пред БНТ

Пред камерата на БНТ застана и бившият премиер на Италия Матео Ренци.

Вижте подробности във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж вилня в Благоевград, изпочупи 21 автомобила (СНИМКИ)
Мъж вилня в Благоевград, изпочупи 21 автомобила (СНИМКИ)
От първо лице: Как се живее без вода и без път до дома
От първо лице: Как се живее без вода и без път до дома