НОВИНИ

Спокойна е ситуацията на влизане във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 24.03.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Регионални

На контролно-пропускателния пункт на входа на Варна откъм АМ „Хемус” има опашка, но тя не е километрична, както се беше образувала в първите дни след въвеждането на тези по-строги мерки. Хората започнаха да свикват с новите правила за движение и по-важното е, че вече се съобразяват с тях.

Днес изтича крайният срок, в който всички работници трябва да са снабдени със служебни бележки от работодателите си. Въпросните служебни бележки трябва да бъдат предоставяни на органите на реда, които ги проверяват на входа на контролно-пропускателните пунктове. Тези служебни бележки, както вече беше уточнено многократно, ще послужат хората да минат през КПП-тата, да влязат в областния град, където работят.

На входа откъм АМ „Хемус” е един от най-натоварените участъци, защото всекидневно пътуват шофьори от Провадия, Девня и други населени места от област Варна. От тук преминават и много тежкотоварни автомобили с доставки за града.

Медицински екипи и общинска полиция пък посрещат всички пътуващи, които пристигат на автогарата и жп гарата във Варна. Заради извънредното положение на тези обекти са разкрити здравни пунктове. В тях се измерва температурата, вземат се личните данни и телефонният номер на хората, които пътуват.

Влаковете от и до Варна се движат по разписание, но не така стои въпросът с автобусите. От автогарата във града призовават всички пътуващи да потърсят актуална информация преди да предприемат пътуване, защото в момента автобусните курсове са много разредени.

По-строги мерки бяха взети и в една община във Варненска област – община Аврен, където беше въведен вечерен час от 21:00ч. до 5:00ч. за 17 села. Тази строга забрана беше въведена заради струпването на големи групи от роми, които са празнували сватби и рождени дни, по думите на кмета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на кръводарители през уикенда
Ръст на кръводарители през уикенда
Национален щаб, 8.00 часа: 1 нов случай на коронавирус, общо са 202
Национален щаб, 8.00 часа: 1 нов случай на коронавирус, общо са 202