НОВИНИ

Стефан Янев: Аз съм човек, който не дава празни обещания

bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 12.05.2021
5863
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
стефан янев съм човек дава празни обещания
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

"Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си авторитет и жизнения си опит, градени с години, затова, че ще работя почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото", заяви служебният премиер Стефан Янев при представянето на структурата на служебното правителство в сградата на президентството.

Той допълни, че ще очаква същото и от назначените от президента служебни министри.

"Ще работим заедно за гражданите, ще работим в полза на гражданите", каза Стефан Янев.

Кой е служебният премиер генерал Стефан Янев?

По думите му, както е определила Конституцията, основен приоритет на служебното правителство е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби.

"Очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения. Кратък е периодът за работа на служебното правителство, не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите, натрупани в годините. Единственото, което мога да кажа, е, че ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите", добави Стефан Янев.

Според него честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите.

"Ще настоявам кабинетът, всичките ми колеги и всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите, в техен интерес. Ще положим необходимите усилия, за да имаме по-ефективна политическа комуникация, което обществото очаква, именно за по-смислено и адекватно политическо говорене и действие. Световната пандемия предизвика една комбинирана здравна, икономическа и социална криза в целия свят, в което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията. Само с общи усилия могат да бъдат постигнати реални резултати. В тази връзка ще работя да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, включително по отношение на малкия и средния, който е особено засегнат от COVID пандемията", каза още Стефан Янев.

Той допълни, че именно малките и средните фирми и предприятия са основен работодател и осигуряват прехраната на хиляди български семейства.

Как премина смяната на властта в СНИМКИ

"Отдавам заслужена благодарност към всички в здравния сектор, които вече повече от година полагат интензивни грижи за овладяване на кризата и в помощ на българските пациенти. Заедно със здравната гилдия искам да благодаря и на българските учители, защото здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество", отбеляза Стефан Янев.

Той постави като най-важен акцент на служебното правителство отстояването на върховенството на закона.

"С моите колеги се обединяваме около мотото, което ще предложим да бъде и мото на нашия кабинет, а именно "Почтеност, прозрачност и професионализъм". Ще работим почтено, при спазване на законите, в интерес на българските граждани, за нашата България", завърши служебният премиер Стефан Янев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации
Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации
Български книги пътешестват из Франция до хиляди нови читатели
Български книги пътешестват из Франция до хиляди нови читатели