НОВИНИ

Стилияна Николова грабна злато на топка и бронз на лента на Световната купа в Атина

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:05, 19.03.2023 (обновена)
6687
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
стилияна николова грабна злато топка световната купа атина
Слушай новината

Българката Стилияна Николова спечели златен медал във финала на топка и добави бронз на лента от програмата на Световната купа по художествена гимнастика в Атина, Гърция.

Николова изигра страхотно съчетанието си и заслужи оценка от 34.450 точки, с което изпревари в битката за първото място италианката София Рафаели, която получи 31.600 пункта. Другата ни представителка в надпреварата Борян Калейн се нареди шеста с 28.950 точки.

На лента Стилияна Николова допусна някои неточности, но въпреки това спечели бронзовия медал, след като получи за изпълнението си 29.000 точки. Боряна Калейн също беше далеч от перфектно изпълнение и в крайна сметка остана седма с оценка от 27.800 пункта.

Във финала на обръч пък и двете българки направиха грешки, което ги остави извън челната тройка, като Калейн се нареди четвърта с 30.650 точки, а Николова остана шеста с 29.800 пункта. Златото на този уред заслужи София Рафаели с 33.000 точки.

При ансамблите състава на България завърши на шеста позиция във финала на пет обръча. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха груби грешки в началото на съчетанието и бяха оценени с 30.800 точки, докато златото отиде при състава на Израел, който получи за изпълнението си 34.900 пункта.

Във финала на три ленти и две топки българките отново имаха неточности и това им отреди седмо позиция в подреждането с резултат от 26.500 точки. Шампионки на този уред станаха гимнастичките на Италия с резултат 30.650 пункта.

По този начин България приключва състезанието в гръцката столица с общо пет медала - един златен, два сребърни и три бронзови.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед обърна девет от Фулъм и стана последният полуфиналист за ФА Къп
Манчестър Юнайтед обърна девет от Фулъм и стана последният полуфиналист за ФА Къп
Алберт Попов: Трябва да съм по-постоянен
Алберт Попов: Трябва да съм по-постоянен