НОВИНИ

Студент под стража. Пипнат с кокаин и марихуана във Варна

студент стража пипнат кокаин марихуана варна
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 24.05.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

25-годишният студент в Икономическия университет във Варна Боян Д. е задържан с най-тежката мярка за процесуална принуда. Това се случи днес, 24 май, след като състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура.

Боян е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение от прокуратурата и задържан до 72 часа до произнасянето на съда.

На 22 май при претърсване на три жилища и един автомобил служители на ОД на МВР във Варна намерили и иззели 1983 грама амфетамини, 36 грама кокаин и 966 грама марихуана. В един от апартаментите обвиняемият живеел под наем, а другите два използвал като склад за наркотици, с каквато цел ги наемал.

25-годишният студент вече е осъждан. През 2015 г. му е било наложено условно наказание за притежание на наркотици. Изпитателният срок за това престъпление е изтекъл през май 2019 година. Само година по-късно Боян Д. отново е задържан за същото престъпление.

Определението на Варненския окръжен съд, с което Боян Д. е бил задържан под стража, е било произнесено в съдебно заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка с ареста.

То подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Македония под пълна карантина – до 05:00 часа на 26 май
Северна Македония под пълна карантина – до 05:00 часа на 26 май
Марихуана и оръжие иззеха при акция полицаи от Труд и Раковски
Марихуана и оръжие иззеха при акция полицаи от Труд и Раковски