НОВИНИ

Световната номер 1 в тениса: Искам да намаля очакванията върху себе си

Ига Швьонтек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 15.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек заяви, че се опитва да остане здраво стъпила на земята и приема, че не винаги може да бъде перфектна. Полякинята загуби в четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, а в момента се подготвя за защитата на титлата си на турнира в Доха (Катар) тази седмица.

21-годишната тенисистка беше считана за една от фаворитките за спечелването на първия за годината турнир от Големия шлем в Мелбърн, но претърпя поражение с 4:6, 4:6 от шампионката на "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан).

"Исках да се съсредоточа върху това да намаля очакванията върху себе си, че ще играя перфектно през цялото време", отбеляза тя пред репортери.

През миналата година Швьонтек направи победна серия от 37 поредни мача, спечели Откритите първенства на Франция и САЩ, както и титлите в Доха, Индиън Уелс, Маями, Щутгарт, Рим и Сан Диего.

"Миналият сезон беше толкова странен, че може малко да те обърка. Исках да стъпя с двата крака на земята и да се съсредоточа върху упоритата работа на корта", обяснява тенисистката пред Ройтерс.

Ига Швьонтек заяви, че не мисли толкова за защитата на титлата си на Qatar Open.

"Искам да започна този турнир като всеки друг играч, а всички ние правим така и започваме от едно и също място. Има много мачове за спечелване и различни препятствия за преодоляване. Искам да съм съсредоточена изцяло върху следващата стъпка", казва още полякинята.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Циципас и Медведев с победи в Ротердам
Циципас и Медведев с победи в Ротердам
Четирима загинали при верижна катастрофа край Повеляново
Четирима загинали при верижна катастрофа край Повеляново