НОВИНИ

Свлачище погълна автобус с най-малко 20 пътници в Индия

свлачище погълна автобус пътници индия
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:00, 11.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Спасителните работници премахнаха тонове камъни и кал в сряда, след като свлачище зари автобус с около 20 души в в северните райони на Хималаите в Индия, като до момента са потвърдени три смъртни случая, предаде Агенция Франс прес.

"Десет души са били спасени от мястото и бързо са отишли в местните здравни заведения. Всички те са с наранявания, но би трябвало да са добре след лечението", каза пред агенцията местен полицейски служител от граничещия с Тибет щат Химачал Прадеш.

"Казаха ни, че в автобуса е имало най-малко 20 - 22 души, но все още не сме успели да стигнем до автобуса. Той все още е под затрупалата го маса, а в региона все още падат камъни", добави официалното лице.

В изявление на индо-тибетската гранична полиция се посочва, че досега са извадени три тела.

Премиерът Нарендра Моди разговаря с главния министър на щата и предложи подкрепата на националното правителство за спасителната операция, включваща местната гранична полиция и други.

Телевизионните канали показваха изображения на камион и леки автомобили, повредени и наполовина заровени в отломките, както и камъни и парчета дърво по пътя.

Свлачищата са често срещани в северния хималайски регион на Индия, особено в настоящия сезон на мусоните, придружен от обилни дъждове. Ситуацията се влошава от изменението на климата. Пътищата в региона също често са лошо поддържани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват новия oбществен парĸинг в столичния квартал "Надежда" на 13 август
Откриват новия oбществен парĸинг в столичния квартал "Надежда" на 13 август
Митническо куче надуши над 6000 кутии цигари, скрити в палети с дограма за Франция
Митническо куче надуши над 6000 кутии цигари, скрити в палети с дограма за Франция