НОВИНИ

Тервел Пулев за възпитанието на децата на ринга и извън него

тервел пулев възпитанието децата ринга извън
bnt avatar logo
от БНТ
13:57, 04.07.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският боксьор Тервел Пулев даде интервю за предаването "Денят започва", в което говори за пресечните точки между спорта, възпитанието и образованието на децата.

Повод за тази темата стана летните лагери за деца на морето, които се организират от академията на Тервел и неговия брат Кубрат Пулеви, по време на които те едновременно учат младите на дисциплина, но и в същото време им предоставят чудесна възможност за създаване на спомени.

"Прекрасно е съчетанието между лагер, спорт и море. Създават се едни прекрасни спомени. Има дори хора от САЩ, които идват специално за тези лагери. Разбира се, има и дисциплина в тези лагери, но има и малко свобода, за да може хората да се почувстват щастливи. Този тип лагери продължават за по една седмица с двуразови тренировки", започна Тервел.

Професионалният боксьор говори и за чувството на отговорност от това да бъдеш идол и пример за малките деца.

"Това е роля, която ние сме приели по естествен път. Ние сме се стремили да стигнем до тази ситуация, така че ние я оценяваме и я пазим. Това си е един вид отговорност. Затова не бих казал, че тежи. От една страна има хора, които навлизат в личното ти пространство, но от друга страна те оценяват това, което си изградил", споделя олимпийският бронзов медалист от Лондон 2012.

Тервел Пулев даде отговор и на въпроса дали след края на кариерата си се вижда повече като треньор или като преподавател, след като наскоро получи докторска степен.

"Нещата са много смесени. Когато си личен пример в живота, ти си нещо като учител. Треньорът пък преподава в някаква по-тясна сфера като спорта. Аз лично на моменти се чувствам учител, когато хората ме молят да обърна внимание на тяхното дете. Понякога пък влизам и в ролята на треньор, когато имам свободно време и го правя от сърце. Когато виждаме някое дете, че е мотивирано, и аз и брат ми веднага започваме да му показваме различни неща. Разбира се, това вдъхновява децата допълнително", заяви българският боксьор.

Цялото интервю с Тервел Пулев гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 7 ранени при предполагаема атака с кола в Тел Авив
Най-малко 7 ранени при предполагаема атака с кола в Тел Авив
НАТО удължи мандата на Столтенберг
НАТО удължи мандата на Столтенберг