НОВИНИ

Томова отново преклони глава пред Бенчич и отпадна още в първия кръг в Доха

вики томова надви бивша №11 света влезе основната схема линц
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 14.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира на твърда настилка в Доха (Катар) с награден фонд 780 хиляди долара.

Квалификантката Томова загуби от поставената под номер 7 олимпийска шампионка от Токио 2020 Белинда Бенчич с 0:6, 1:6 за около час.

Това беше втори мач между двете през сезона, като в първия Бенчич спечели с 6:1, 6:2 на старта на основната схема на Откритото първенство на Австралия преди четири седмици.

25-годишната Бенчич е в отлична форма от началото на годината. Тя вече има 13 победи от 14 изиграни срещи в Тура на УТА, като спечели титлите в Аделаида през януари и в Абу Даби през миналата седмица, а единствената й загуба дойде в четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия от бъдещата шампионка Арина Сабаленка (Беларус).

Въпреки поражението, Томова заработи 8310 долара и 25 точки за световната ранглиста, в която заема 100-ата позиция.

Съперничка на Бенчич във втория кръг пък ще бъде шампионката през 2012 и 2013 година Виктория Азаренка (Беларус), която спечели лесно срещи туркинята Ипек Йоз с 6:1, 6:1.

Носителката на трофея през 2018 и 2021 година Петра Квитова стартира с успех над китайката Шуай Чжан със 7:5, 6:2. Така Квитова ще играе срещу номер 4 Коко Гоф (САЩ).

Друга бивша шампионка - Елизе Мертенс (Белгия), която триумфира в турнира през 2019 година, отпадна в първия кръг след поражение Даниел Колинс (САЩ) с 4:6, 6:7(6), след като пропиля аванс от 5:1 точки в тайбрека на втората част, като пропусна и сетбол при 6:5. Във втория кръг Колинс ще срещне защитаващата титлата си и номер 1 в света Ига Шьонтек (Полша), която почиваше на старта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионската лига се завръща! Прогнози за 1/8-финалите (Част I)
Шампионската лига се завръща! Прогнози за 1/8-финалите (Част I)
Наско Сираков се срещна с генералния спонсор на Левски за бъдещото развитие на клуба
Наско Сираков се срещна с генералния спонсор на Левски за бъдещото развитие на клуба