НОВИНИ

Външният министър Стоев за Скопие: Това, което виждаме в езика на омраза, не говори добре

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
14:16, 05.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
По света
външният министър стоев скопие виждаме езика омраза говори добре
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Колко пъти трябва да повтаряме, че процесът на присъединяване на Република Северна Македония към ЕС не е само желанието на ЕС. Тоест, трябва да има и доказани, и недоказани действия от страна на Република Северна Македония, за да бъдат убедени не само европейските партньори, но и България, че те имат желание за решение на проблемите, които в момента съществуват. Това заяви външният министър Светлан Стоев в отговор на въпрос на БНТ.

Българската дипломация работи по две линии - едната е двустранният диалог и, второ, даване в преговорната рамка на гаранции, че договорите, които са подписани с Република Северна Македония, ще бъдат изпълнявани и в бъдеще, обясни Стоев.

Когато ние видим изпълнението на условията, които сме поставили, естествено, че средата за по-нататъшен период ще бъде различна. За съжаление, това, което виждаме в езика на омраза, което се прокарва, не говори добре. Не сме чули разграничение от страна на официален източник за това, което беше казано - дайте си сметка колко е обидно това, посочи Стоев.

Ние сме партньори в НАТО и възниква въпросът как можем да воюваме заедно при такива отношения, каза той.

Би ми се искало да има резултат по време на словенското европредседателство. Говорих с моя словенски колега, ще говорим, ще обсъждаме, но очакваме от македонската страна изпълнение на клаузи подписани още 2017 г. и не разбираме защо не се изпълняват, допълни външният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистките започнаха подготовка за ЕвроВолей 2021
Волейболистките започнаха подготовка за ЕвроВолей 2021
Дейвид Хълълстоун се надява на финал в многобоя на Игрите в Токио
Дейвид Хълълстоун се надява на финал в многобоя на Игрите в Токио